AD-550 Prostory s prachem pektinu, škrobu a cukru
Mám dvě otázky:
1. Chtěl bych znát Váš názor na (níže uvedené) prostředí, zda je s nebezpečím výbuchu?
2. Musí být centrální odsávání navrženo do prostředí s nebezpečím výbuchu?
Ve výrobních prostorech, kde probíhá ruční odvažování (pektinu a pšeničného škrobu) z pytlů do nerezové nádoby (cca 200 l). Nad váhou je umístěno potrubí s výústkem napojeno na centrální odsávání. Dále je spirálovým dopravníkem dopravován cukr do nádoby (cca 250 l) v 1. patře, nad nádobou je umístěn odsávací límec, který je připojen také na centrální odsávání.
V celém výrobním prostoru je mokro – dochází několikrát denně k umývání podlah, proto je zde vysoká vzdušná vlhkost 55 až 65 %. Centrální odsávání je navrženo přes vodní filtr (jako u obráběcích strojů) přes suchý filtr nelze s ohledem na vlhkost. Parametry odsávání: potrubí DN 200, kde je počítáno s rychlostí proudění 13,5 m/s, 1 500 m3/hod.
Jan Reitinger
- A TECHNICKÁ TÉMATA
- AA Ochrana před dotykem
- AB Dimenzování a jištění
- AC Ochrana před bleskem a přepětím
- AD Prostředí
- AE Vnitřní rozvody
- AF Koupelny a bazény
- AG Připojování el. zařízení
- AH Revize
- AJ Strojní zařízení
- AK El. zařízení ve zdravotnictví
- AL Značení a terminologie