AH-727 Vnější vlivy – kuchyň penzionu
Mám dotaz týkající se vnějších vlivů určených podle protokolu VV – viz níže:
Vysvětlení redakce – číslice v tabulce označují třídu každého vnějšího vlivu (odpovídající obvykle stupni jeho působení). Např. AA5 + AB5 se uplatňuje pro označení rozmezí teploty a vlhkosti v prostorech chráněných před atmosférickými vlivy s regulací teploty (viz tabulka ZA.1 v ČSN 33 2000-5-51 ed. 3). Obdobně vliv AD4 se uplatňuje pro označení vnějšího vlivu „stříkající voda“, kdy voda může stříkat ze všech směrů.
Můj předchůdce revidoval penzion ve lhůtě 3 roky (včetně prostorů kuchyně) a odkazoval se na přiložený protokol VV. Můj dotaz zní: mám provést samostatnou revizi pro prostory kuchyně, které jsou dle mého názoru a protokolu VV pouze na 1 rok?
Dle TNI 33 2130:2017 přílohy B a C, by musel být protokol obsáhlejší, a pokud by byly splněny požadavky protokolu VV přílohy B a C, bylo by možno kuchyň revidovat jako prostor normální (tudíž ve lhůtě 5 let)?
Michal Seifert
- A TECHNICKÁ TÉMATA
- AA Ochrana před dotykem
- AB Dimenzování a jištění
- AC Ochrana před bleskem a přepětím
- AD Prostředí
- AE Vnitřní rozvody
- AF Koupelny a bazény
- AG Připojování el. zařízení
- AH Revize
- AJ Strojní zařízení
- AK El. zařízení ve zdravotnictví
- AL Značení a terminologie