AH-741 Revize ve školní kuchyni
Chci si ujasnit Váš názor na provedení revize např. ve školní kuchyni. V odpovědi na dotaz AH-736 k revizím strojů a spotřebičů jste v podstatě vše zařadili pod stroje. V ČSN EN 60204-1 ed. 3 čl. 3.1.40. je definován stroj nebo strojní zařízení tak, že se nejméně jedna jeho část pohybuje. Nemyslím, že se na elektrickém sporáku či konvektomatu něco pohybuje. Proto provedu revizi instalace podle ČSN 33 1500 a ČSN 33 2000-6 ed. 2. Kde se něco pohybuje, postupuji podle ČSN EN 60204-1 ed. 3 a u spotřebičů, kde se nic nepohybuje, postupuji podle ČSN 33 1600 ed. 2. Je samozřejmé, že vždy použiji dostupné materiály výrobce zařízení. Je na tomto postupu něco chybného?
- A TECHNICKÁ TÉMATA
- AA Ochrana před dotykem
- AB Dimenzování a jištění
- AC Ochrana před bleskem a přepětím
- AD Prostředí
- AE Vnitřní rozvody
- AF Koupelny a bazény
- AG Připojování el. zařízení
- AH Revize
- AJ Strojní zařízení
- AK El. zařízení ve zdravotnictví
- AL Značení a terminologie