AH-833 Lhůty revizí ve školní kuchyni
Potřeboval bych poradit s určením lhůt pravidelných revizí ve školní kuchyni.
V kuchyni se provádí už desítky let pravidelné revize společně s elektroinstalací celé školy, to znamená každé tři roky.
Dle původní dokumentace jsou v kuchyni určeny vnější vlivy (mimo jiné), dle ČSN 33 0300 takto:
- podlaha u varných kotlů a myček – mokré 3.2.4, to znamená dle ČSN 33 1500 tab. 4.2 revizní lhůta 1 rok.
V ostatních prostorách kuchyně jsou určena prostředí, které odpovídají revizní lhůtě minimálně 3 roky.
Mají se tedy v celé kuchyni začít provádět pravidelné revize ve lhůtě 1 rok, nebo stačí dosavadní lhůta tří let?
Podlaha, kde je dle dokumentace určeno prostředí mokré, tvoří pouze malou část plochy celé kuchyně – maximálně se jedná o 15 až 20 %.
V normách se mi bohužel nepodařilo najít žádné vodítko k vyřešení tohoto problému. Na nějakém semináři mi bylo sděleno, že se snad řídit tím, které prostředí převládá v 70 procentech v daném prostoru.
Děkuji předem za váš názor na danou problematiku.
Jaroslav Hurta
- A TECHNICKÁ TÉMATA
- AA Ochrana před dotykem
- AB Dimenzování a jištění
- AC Ochrana před bleskem a přepětím
- AD Prostředí
- AE Vnitřní rozvody
- AF Koupelny a bazény
- AG Připojování el. zařízení
- AH Revize
- AJ Strojní zařízení
- AK El. zařízení ve zdravotnictví
- AL Značení a terminologie