+

Detail normy ČSN EN 12853+A1

Potravinářské stroje - Ruční mixéry a šlehače - Bezpečnostní a hygienické požadavky

platná norma
Třídící znak: 514050
Označení: ČSN EN 12853+A1
Harmonizovaná
Účinnost od: 20. 1. 2001
Související
Zařízení: E1 ES
Činnost: revize
Katalogové číslo: 87348 (klikněte pro odkaz na plné znění normy na webu ÚNMZ)

Popis:

Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu ručních mixérů a šlehačů používaných v restauračních a podnikových velkokuchyních a potravinových provozech. Termín "ruční mixéry" je používán v odkazech na zařízení, pro která platí tato norma. Stroje obsažené v této normě jsou ruční spotřebiče, jejichž nástroj je určen ke zpracování potraviny v nádobě. Nástroje jsou konstruovány k drcení, mísení, tření, emulgování atd. potravin, jako zeleniny do polévek, kaší, pyré, omáček, majonézy, krému, mléčných výrobků a všeobecně ke zpracování všech pevných, tekutých, pastovitých nebo práškových potravin k tomu, aby se získala homogenní tekutina. Tato zařízení jsou určena ke zpracování až do 100 l potraviny v jedné operaci. Tato norma platí pro stroje podle jejich hmotnosti a provozních režimů požadovaných jejich předpokládaným používáním, tzn. stroje ručně vedené, s použitím jedné nebo obou rukou, ovládané po celou dobu celé činnosti a stroje pracující tak, že spočívají na dně nádoby.

Změny a opravy normy ČSN EN 12853+A1

Typ změny Označení Věstník Účinnost Počet stran Katalog
Pro tuto normu nejsou evidovány žádné změny
 
 
Facebook Obchod IN-EL